Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija poteka projekta gradnje Univerzitetne knjižnice v Ljubljani – NUK II

Zadnja sprememba:
11. 7. 2008

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Odgovoriti na vprašanje, kako poteka projekt gradnje Univerzitetne knjižnice v Ljubljani – NUK II.

Revidirano obdobje:
od začetka leta 2006 do izdaje osnutka revizijskega poročila

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 1212-4/2007-4
Datum: 3. 5. 2007

Opombe:

Revizijsko poročilo o gradnji nove Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani

Računsko sodišče je na novinarski konferenci predstavilo revizijsko poročilo o gradnji nove Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani (UKL/NUK II).

Gre za projekt nacionalnega pomena, gradnja nove knjižnice pa poteka že skoraj dvajset let. Revizorji so v reviziji smotrnosti poslovanja preverili izvajanje aktivnosti gradnje, na novinarski konferenci pa so predstavili predvsem, kako revidiranec, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, v tem trenutku vodi projekt ter ali se lahko nadejamo dokončanja prve faze gradnje knjižnice v predvidenem roku, t. j. do konca leta 2011.

Za projekt so že bila porabljena znatna javna sredstva. Do konca leta 2007 je bilo za projekt po konzervativni oceni porabljenih že vsaj 29,3 milijona evrov (7 milijard tolarjev).


Vrhovni državni revizor Dr. Miroslav Kranjc in prvi namestnik predsednika Tomaž Vesel

Revizorji so med revizijo ugotovili, da stanje dokumentacije ni v celoti zadovoljivo. Na ministrstvu se s projektom pretežno ukvarja le ena oseba, predvsem pa so nejasne vloge in pristojnosti dveh teles: gradbenega odbora in projektne skupine. Ob pričetku revizije ministrstvo ni imelo analize tveganj in terminskega načrta aktivnosti do leta 2011, slednjega pa so pripravili kasneje. Prav tako ob pričetku revizije ministrstvo ni imelo natančnega finančnega načrta do leta 2011, sedaj pa je ta načrt pripravljen. Ministrstvo še ne razpolaga z vsemi potrebnimi nepremičninami za pridobitev gradbenega dovoljenja, tveganje pa predstavlja tudi pridobivanje soglasij.

Ocenjujemo, da ministrstvo ne zagotavlja pogojev za uspešno in učinkovito izvedbo projekta gradnje UKL/NUK II. Računsko sodišče zato meni, da ni zadostnih zagotovil da bo ob takem tempu in sedanjih pogojih 1. faza gradnje stavbe leta 2011 končana.

Računsko sodišče je od ministrstva zahtevalo, da v roku 90 dni pripravi odzivno poročilo.


Predstavitev z novinarske konference

Opomba: Javna objava slik makete je dovoljena le ob soglasju avtorja in investitorja.

Deli vsebino