Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja

Zadnja sprememba:
18. 7. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o uspešnosti ministrstva pri pripravi in izvedbi Javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022.

Revidirano obdobje:
1. 1. 2015 do 30. 6. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 320-6/2018/3
Datum: 3. 7. 2018

Opombe:

Uspešnost Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pri pripravi in izvedbi javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022

Računsko sodišče je revidiralo uspešnost Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pri pripravi in izvedbi javnega razpisa.

Cilj revizije je bil izrek mnenja o uspešnosti pri pripravi in izvedbi javnega razpisa. Računsko sodišče je ugotovilo, da je bilo ministrstvo pri pripravi in izvedbi javnega razpisa delno uspešno.

V javnem razpisu sta bila določena cilja, ki sta izhajala iz strateškega dokumenta. Cilja sta bila merljiva in časovno opredeljena, ne pa tudi nedvoumna. Pogoji za kandidiranje, ki jih je ministrstvo navedlo v javnem razpisu, so bili jasni. Dveh pogojev ob odpiranju vlog ni bilo mogoče preveriti na način, kot je bil določen v razpisni dokumentaciji. Ministrstvo je med pogoji navedlo tudi takšne zahteve, ki jih ob odpiranju vlog ni bilo mogoče preveriti. Ministrstvo v objavi javnega razpisa ni opisalo modela Informativno-svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih, zaradi česar ni mogoče potrditi, da je med pogoji za kandidiranje navedlo vse pogoje, ki bi bili nujni za doseganje ciljev javnega razpisa ob upoštevanju tega modela. Vsa merila za ocenjevanje niso bila jasna. Nekatera merila so omogočala subjektivno ovrednotenje prijav. Pri posameznih merilih ni mogoče potrditi njihove povezanosti s cilji javnega razpisa. Ministrstvo je v javnem razpisu in v pogodbah določilo primerne kazalnike za merjenje ciljev javnega razpisa. S pogodbeno zavezo upravičencev, da bodo zagotavljali podatke o kazalnikih, navedenih  v javnem razpisu, je zagotovilo poročanje o primernih kazalnikih za merjenje ciljev javnega razpisa. Ministrstvo je v postopek ocenjevanja sprejelo tudi vloge prijaviteljev, ki niso bile popolne, oziroma vloge tistih prijaviteljev, ki niso izpolnjevali vseh pogojev. Sklepi o izbiri projektov so bili vsebinsko ustrezno obrazloženi in so vsebovali vse predpisane sestavine.

Računsko sodišče je ministrstvu podalo priporočila za izboljšanje priprave in izvedbe javnih razpisov.

Deli vsebino