Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja ZZZS v letu 2016

Zadnja sprememba:
6. 2. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

izrek mnenja o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja v letu 2016

Revidirano obdobje:
2016

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-2/2017/2
Datum: 11. 5. 2017

Opombe:

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2016

Računsko sodišče je izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2016.

Mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2016 pa je bilo izrečeno predvsem zaradi nepravilnosti v postopkih odločanja o pravicah iz zdravstvenega zavarovanja in izplačila 863.875 evrov organizatorjem rehabilitacije, ki niso izpolnjevali razpisnih zahtev. Zavod je namenil 1.183.292 evrov za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu, za kar ni podlage v zakonu. Zaradi nepravilnosti pri obračunu zdravstvenih storitev ter neustreznih kontrol zaračunanih cen zdravil je zavod izvajalcem plačal za najmanj 12.243 evrov preveč in 35.348 evrov premalo. Predpise o javnem naročanju je kršil pri nabavah v vrednosti najmanj 119.225 evrov, v nasprotju s predpisi je sklenil pogodbo o zaposlitvi z v. d. direktorja za nedoločen čas ter javnemu uslužbencu izplačal za najmanj 2.841 evrov preveč plače.

Računsko sodišče je od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino