Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije v letu 2017

Zadnja sprememba:
19. 6. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja v letu 2016

Revidirano obdobje:
leto 2017

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-2/2018/3
Datum: 20. 3. 2018

Opombe:

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije v letu 2017

Računsko sodišče je izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2017. O pravilnosti poslovanja v letu 2017 je zavodu izreklo mnenje s pridržkom, saj je bila pokojnina v najmanj 38 primerih nepravilno odmerjena in izplačana, ker zavod v matični evidenci zavarovancev in v upokojitvenem postopku ter v evidenci uživalcev pravic ni zagotovil pravilnih in popolnih podatkov, ki vplivajo ali bi lahko vplivali na odmero pokojnine. Pri nabavi blaga in storitev v znesku 22.390 evrov je zavod ravnal v nasprotju s predpisi o javnem naročanju. V nasprotju z Zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je porabil 193.000 evrov sredstev za rekreativno, športno in kulturno dejavnost upokojencev in delovnih invalidov. Zavod tudi ni poskrbel za pravno urejenost nepremičnega premoženja.

Odzivnega poročila računsko sodišče ni zahtevalo, ker je zavod nepravilnosti odpravil med revizijo.

Deli vsebino