Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2018

Zadnja sprememba:
8. 7. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja politične stranke v letu 2018.

Revidirano obdobje:
2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-4/2019/2
Datum: 10. 4. 2019

Opombe:

Pravilnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2018

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2018.

Cilj revizije je bil izrek mnenja o pravilnosti poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2018. Računsko sodišče je preverjalo skladnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca z Zakonom o političnih strankah in Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2018 izreklo mnenje s pridržkom, ker stranka ni razkrila prispevka fizične osebe, ki je v skupnem znesku v letu 2018 presegal višino povprečne bruto mesečne plače na delavca v Republiki Sloveniji po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije za preteklo leto. Tudi prispevkov, ki niso bili vplačani na predpisan način, in prispevkov, ki jih je  pridobila v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, stranka ni nakazala najkasneje v 30 dneh od prejema v humanitarne namene, kot so določeni v zakonu, ki ureja humanitarne organizacije. Prav tako je stranka s transakcijskega računa za redno poslovanje poravnala stroške volilne kampanje za lokalne volitve, s posebnega transakcijskega računa za volitve je poravnala stroške, ki ne sodijo med stroške volilne kampanje, s posebnega transakcijskega računa za volitve v občinske svete pa je poravnala stroške volilne kampanje za volitve župana. Politična stranka Lista Marjana Šarca v letnem poročilu tudi ni razkrila podatkov o vseh posojilih, ki jih je prejela od fizičnih oseb in hranilnice.

Računsko sodišče od politične stranke Lista Marjana Šarca ni zahtevalo predložitve odzivnega poročila, ker je politična stranka že med revizijskim postopkom izvedla ustrezni popravljalni ukrep.

Deli vsebino