Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Uspešna bilateralna izmenjava na VRI Malte

Uspešno praktično sodelovanje računskega sodišča in VRI Malte se je po obisku predstavnikov Nacionalnega revizijskega urada Malte na računskem sodišču v maju nadaljevalo v juliju 2019 s povratnim obiskom predstavnika računskega sodišča na sedežu VRI Malte v Floriani na Malti.

Računsko sodišče je na Malti predstavilo področje lokalne samouprave v Sloveniji, pristojnosti računskega sodišča pri revidiranju lokalne samouprave in dobre prakse pri sistemskih revizijah lokalne samouprave. Del srečanja je bil tudi obisk pristojnega ministrstva za lokalno samoupravo, ki je bil priložnost za izmenjavo stališč glede problematike implementacije Evropske listine o lokalni samoupravi ter prednostih in slabostih vzpostavitve minimalnih standardov, ki jih morajo zagotoviti lokalne skupnosti. Obisk je omogočil tudi vpogled v konkretne delovne procese, ki pripomore k uporabi najučinkovitejših metod delovanja institucije.

Računsko sodišče namerava tudi v prihodnje nadaljevati z bilateralnimi izmenjavami z ostalimi vrhovnimi revizijskimi institucijami, saj prinaša tako sodelovanje in izmenjava konkretnih izkušenj številne prednosti za vse sodelujoče.

Generalni državni revizor Malte Charles Deguara, revizor računskega sodišča Luka Ramovš in namestnik generalnega državnega revizorja  Malte Noel Camilleri