Skoči do osrednje vsebine

Novica

Uspešna bilateralna izmenjava na VRI Malte

Uspešno praktično sodelovanje računskega sodišča in VRI Malte se je po obisku predstavnikov Nacionalnega revizijskega urada Malte na računskem sodišču v maju nadaljevalo v juliju 2019 s povratnim obiskom predstavnika računskega sodišča na sedežu VRI Malte v Floriani na Malti.

Računsko sodišče je na Malti predstavilo področje lokalne samouprave v Sloveniji, pristojnosti računskega sodišča pri revidiranju lokalne samouprave in dobre prakse pri sistemskih revizijah lokalne samouprave. Del srečanja je bil tudi obisk pristojnega ministrstva za lokalno samoupravo, ki je bil priložnost za izmenjavo stališč glede problematike implementacije Evropske listine o lokalni samoupravi ter prednostih in slabostih vzpostavitve minimalnih standardov, ki jih morajo zagotoviti lokalne skupnosti. Obisk je omogočil tudi vpogled v konkretne delovne procese, ki pripomore k uporabi najučinkovitejših metod delovanja institucije.

Računsko sodišče namerava tudi v prihodnje nadaljevati z bilateralnimi izmenjavami z ostalimi vrhovnimi revizijskimi institucijami, saj prinaša tako sodelovanje in izmenjava konkretnih izkušenj številne prednosti za vse sodelujoče.

Generalni državni revizor Malte Charles Deguara, revizor računskega sodišča Luka Ramovš in namestnik generalnega državnega revizorja  Malte Noel Camilleri