Skoči do osrednje vsebine

Novica

Tretje zasedanje Združenja revizorjev OECD

Pod okriljem Združenja revizorjev Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je v sredo, 23. 9. 2020, potekalo že tretje zasedanje, ki bi se sicer moralo izvesti marca v Parizu.  Tokrat je bilo organizirano v obliki spletnega zasedanja z naslovom Inovacije na področju revizijske dejavnosti v izrednih razmerah, ki je pod drobnogled vzelo vpliv pandemije na razvoj inovacij na področju revizijske dejavnosti. Namen srečanja je bil vzpodbuditi premislek o za prihodnost pomembnih spoznanjih, vezanih na covid-19 in s tem povezano obvladovanje koronasituacije. 

Govorci na zasedanju

Na zasedanju je sodelovalo več kot 280 predstavnikov javnega sektorja, ki se ukvarja z revizijsko dejavnostjo, in sicer notranjerevizijski organi in organizacije za notranjo revizijo, vrhovne revizijske institucije (VRI) in njihove organizacije, notranji in zunanji revizijski subjekti na podnacionali ravni ter revizijski organi mednarodnih organizacij. 

V okviru srečanja je Združenje revizorjev zagnalo tudi novo spletno platformo, prek katere se člani skupnosti lahko povežejo in med seboj delijo študije in analize ter izmenjujejo mnenja. 

Združenje revizorjev OECD je poseben forum za notranje in zunanje revizorje v javnem sektorju, kjer si lahko delijo vpogled in strokovno znanje o svojih revizijskih praksah.