Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Strokovno izpopolnjevanje kolegov z VRI Slovaške

Med 16. in 17. oktobrom 2019 je na računskem sodišču potekalo strokovno izpopolnjevanje kolegov vrhovne revizijske institucije (VRI) Slovaške na področju komuniciranja in odnosov z javnostmi. Na pobudo VRI Slovaške smo v Ljubljani gostili direktorico oddelka za komuniciranje in odnose z javnostmi, njihovega uradnega govornika, pristojnega za odnose z mediji, strokovnjaka za nove medije, v delegaciji pa je sodeloval tudi direktor III. revizijskega oddelka.

Udeleženci enega izmed sestankov s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom

V okviru dvodnevnega obiska smo jim približali naše delo na področju predstavitve revizijskih ugotovitev, odnosov z javnostmi in naša prizadevanja na področju trajnostnega razvoja. Obenem smo jim podrobneje prikazali naše procese na področju vizualizacije podatkov, koncepte in nove ideje. V okviru sestankov so kolegi VRI Slovaške predstavili njihovo organizacijo ter strategijo komuniciranja, skupaj pa smo izmenjali tudi izkušnje pri razvoju in izdelavi vsebin za različne kanale.

Strokovno izpopolnjevanje pomeni nadaljevanje in krepitev uspešnega sodelovanja ter spodbujanje pretoka znanja z ostalimi VRI.