Skoči do osrednje vsebine

Novica

Strokovno izpopolnjevanje kolegov z VRI Slovaške

Med 16. in 17. oktobrom 2019 je na računskem sodišču potekalo strokovno izpopolnjevanje kolegov vrhovne revizijske institucije (VRI) Slovaške na področju komuniciranja in odnosov z javnostmi. Na pobudo VRI Slovaške smo v Ljubljani gostili direktorico oddelka za komuniciranje in odnose z javnostmi, njihovega uradnega govornika, pristojnega za odnose z mediji, strokovnjaka za nove medije, v delegaciji pa je sodeloval tudi direktor III. revizijskega oddelka.

Udeleženci enega izmed sestankov s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom

V okviru dvodnevnega obiska smo jim približali naše delo na področju predstavitve revizijskih ugotovitev, odnosov z javnostmi in naša prizadevanja na področju trajnostnega razvoja. Obenem smo jim podrobneje prikazali naše procese na področju vizualizacije podatkov, koncepte in nove ideje. V okviru sestankov so kolegi VRI Slovaške predstavili njihovo organizacijo ter strategijo komuniciranja, skupaj pa smo izmenjali tudi izkušnje pri razvoju in izdelavi vsebin za različne kanale.

Strokovno izpopolnjevanje pomeni nadaljevanje in krepitev uspešnega sodelovanja ter spodbujanje pretoka znanja z ostalimi VRI.