Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Strokovna misija o nadzoru nad financiranjem političnih strank in volilnih kampanj

Računsko sodišče je s podporo TAIEX konec oktobra 2019 sodelovalo v misiji strokovnjakov držav članic EU v Skopju v Severni Makedoniji, na kateri je predstavilo izkušnje pri nadzoru nad financiranjem političnih strank in volilnih kampanj.

Na delovni konferenci, kjer je bilo prisotnih čez 24 udeležencev iz Severne Makedonije, sta revizorki računskega sodišča predstavili Zakon o političnih strankah in Zakon o volilni in referendumski kampanji, proces revidiranja političnih strank in volilnih kampanj, vsebino poročil, ki jih posredujejo politične stranke in organizatorji volilne kampanje, poglavitna tveganja kot so določena v podrobnih načrtih za revizije in glavne ugotovitve iz preteklih revizij. Med udeleženci je potekala konstruktivna debata v smeri iskanja rešitev za ustrezne normativne rešitve in prakse za učinkovit nadzor nad financiranjem političnih strank in volilnih kampanj v Severni Makedoniji.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) je instrument EU, ki nudi podporo državam prejemnicam pomoči pri prilagajanju nacionalne zakonodaje zakonodaji EU in njenemu izvajanju.

Udeleženci enega izmed sestankov v okviru delovne konference