Skoči do osrednje vsebine

Novica

Srečanje na Evropskem računskem sodišču

Prejšnji teden sta se v Luksemburgu srečala predsednik Evropskega računskega sodišča (ECA) Klaus-Heiner Lehne in predsednik Računskega sodišča Republike Slovenije Tomaž Vesel. Evropsko računsko sodišče bo 9. oktobra 2019 podpisalo memorandum o soglasju z Evropsko centralno banko (ECB) glede praktičnih ureditev izmenjave informacij med revizijami ECA o nadzornih dejavnostih ECB.

predsednik ECA Klaus-Heiner Lehne in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel

Glede na revizijo Banke Slovenije, ki je trenutno v teku, je bilo to osrednja tema sestanka med predsednikoma. Hkrati pa se je obisk izkoristil za pogovore z drugimi člani ECA v povezavi z aktualnimi temami ter vsebinami v povezavi z oblikovanjem programa izvrševanja revizij za prihodnje leto. V okviru tega so se pri nekaterih temah pokazale možnosti sodelovanja med ECA in računskim sodiščem.

član ECA Mihails Kozlovs, predsednik ECA Klaus-Heiner Lehne, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in član ECA Samo Jereb

Po koncu uradnih sestankov je generalni sekretariat ECA delegaciji računskega sodišča pokazal tudi nedavno postavljene čebelje panje, ki jih je ECA postavila po predstavitvi ideje računskega sodišča oktobra 2018.