Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Srečanje na Evropskem računskem sodišču

Prejšnji teden sta se v Luksemburgu srečala predsednik Evropskega računskega sodišča (ECA) Klaus-Heiner Lehne in predsednik Računskega sodišča Republike Slovenije Tomaž Vesel. Evropsko računsko sodišče bo 9. oktobra 2019 podpisalo memorandum o soglasju z Evropsko centralno banko (ECB) glede praktičnih ureditev izmenjave informacij med revizijami ECA o nadzornih dejavnostih ECB.

predsednik ECA Klaus-Heiner Lehne in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel

Glede na revizijo Banke Slovenije, ki je trenutno v teku, je bilo to osrednja tema sestanka med predsednikoma. Hkrati pa se je obisk izkoristil za pogovore z drugimi člani ECA v povezavi z aktualnimi temami ter vsebinami v povezavi z oblikovanjem programa izvrševanja revizij za prihodnje leto. V okviru tega so se pri nekaterih temah pokazale možnosti sodelovanja med ECA in računskim sodiščem.

član ECA Mihails Kozlovs, predsednik ECA Klaus-Heiner Lehne, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in član ECA Samo Jereb

Po koncu uradnih sestankov je generalni sekretariat ECA delegaciji računskega sodišča pokazal tudi nedavno postavljene čebelje panje, ki jih je ECA postavila po predstavitvi ideje računskega sodišča oktobra 2018.