Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Spomladansko srečanje delovne skupine EUROSAI za okoljsko revidiranje (EUROSAI WGEA) 

V okviru spomladanskega srečanja delovne skupine EUROSAI za okoljsko revidiranje (EUROSAI WGEA) je 7. in 8. maja 2019 na Cipru potekal izobraževalni seminar o prehodu od upravljanja z odpadki na krožno gospodarstvo.

Dvodnevni izobraževalni seminar v organizaciji VRI Cipra in VRI Estonije je bil osredotočen na trende in vlogo vrhovnih revizijskih institucij pri prehodu od tradicionalnega zbiranja in odstranjevanja odpadkov do krožnega gospodarstva in preprečevanja nastajanja odpadkov. Udeležilo se ga je približno 50 revizorjev različnih evropskih VRI ter evropski in mednarodni gostje ter opazovalci.

Skupinska fotografija

Predstavnika računskega sodišča sta na srečanju sodelovala s predstavitvijo revizijskega poročila Sistem ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami, s poudarkom na preprečevanju nastajanja odpadnih nagrobnih sveč, in z vodenjem razprave o izvedbi morebitne ponovne skupne mednarodne revizije na področju čezmejnega pošiljanja odpadkov.