Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Spletni portal Javna revizija v EU

Evropsko računsko sodišče (ECA) je objavilo posodobljen spletni portal Javna revizija v Evropski uniji, ki vsebuje informacije o pristojnosti, statusu, organizacijski shemi in delu 29 vrhovnih revizijskih institucij v Evropski uniji in njenih državah članicah.

V okviru informacij na portalu so izpostavljene bistvene značilnosti sodobnih javnih revizijskih organov v EU, prikazan pa je tudi njihov prispevek k uspešnemu delovanju naših demokracij. Na podlagi razlik in podobnosti med vrhovnimi revizijskimi institucijami EU je ponazorjena velika raznolikost, ki je pomembna lastnost Evropske unije in ena njenih ključnih prednosti.

Informacije so bile zbrane v tesnem sodelovanju z različnimi revizijskimi institucijami in bodo redno posodobljene. S portalom želi ECA vzbuditi zanimanje revizorjev, oblikovalcev politik in zakonodajalcev po vsej EU in zunaj njenih meja. Prav tako upa, da bo z njim pomembno prispevala k aktualnim raziskavam na področju javne revizije.

Spletni portal je na voljo v 23 uradnih jezikih EU prek povezave: http://publications.europa.eu/webpub/eca/book-state-audit/sl/