Skoči do osrednje vsebine

Novica

Spletni portal Javna revizija v EU

Evropsko računsko sodišče (ECA) je objavilo posodobljen spletni portal Javna revizija v Evropski uniji, ki vsebuje informacije o pristojnosti, statusu, organizacijski shemi in delu 29 vrhovnih revizijskih institucij v Evropski uniji in njenih državah članicah.

V okviru informacij na portalu so izpostavljene bistvene značilnosti sodobnih javnih revizijskih organov v EU, prikazan pa je tudi njihov prispevek k uspešnemu delovanju naših demokracij. Na podlagi razlik in podobnosti med vrhovnimi revizijskimi institucijami EU je ponazorjena velika raznolikost, ki je pomembna lastnost Evropske unije in ena njenih ključnih prednosti.

Informacije so bile zbrane v tesnem sodelovanju z različnimi revizijskimi institucijami in bodo redno posodobljene. S portalom želi ECA vzbuditi zanimanje revizorjev, oblikovalcev politik in zakonodajalcev po vsej EU in zunaj njenih meja. Prav tako upa, da bo z njim pomembno prispevala k aktualnim raziskavam na področju javne revizije.

Spletni portal je na voljo v 23 uradnih jezikih EU prek povezave: http://publications.europa.eu/webpub/eca/book-state-audit/sl/