Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Računsko sodišče predstavilo poročilo o delu za 2018 predsedniku Pahorju

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel je predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju danes predstavil bistvene ugotovitve poročila o delu za leto 2018 in poudaril ključne podatke glede javnofinančnih razmer v Sloveniji.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel

Predsednik računskega sodišča je v pogovoru s predsednikom Republike Slovenije pojasnil, da v revizijskih razkritjih zaznavamo potrebo po določenih zakonodajnih spremembah. Med drugim po 25 letih izkušenj in delovanja ugotavljamo, da je dozorel čas za oblikovanje sprememb Zakona o računskem sodišču z namenom prilagajanja novim razmeram in ohranitvi učinkovitosti delovanja naše vrhovne revizijske inštitucije v državi. V pogovoru ga je še seznanil, da se računsko sodišče v zadnjem času osredotoča na teme, ki se neposredno dotikajo trajnostnih vsebin, kot so okolje, zdravje, prehrana, in na revizije, ki se nanašajo na sistemske spremembe.

Poročilo o delu 2018