Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Obisk delegacije Gruzije na računskem sodišču

Na prošnjo Državne revizijske komisije (DKOM) smo v ponedeljek, 20. 5. 2019, na študijski obisk na računsko sodišče sprejeli gruzijsko delegacijo, s katero DKOM izvaja twinning projekt glede pravnega varstva v okviru približevanja Gruzije Evropski uniji. Slovenija je skupaj z Avstrijo oz. avstrijsko zvezno agencijo za javno naročanje (Bundesbeschaffung) partner pri omenjenem projektu.

Udeleženci srečanja na računskem sodišču

Predstavili smo jim organizacijo, pristojnosti in delo računskega sodišča ter podrobnosti sistema javnega naročanja v Sloveniji in Evropski uniji ter vlogo in izzive računskega sodišča pri izvajanju revizij javnega naročanja. Z zanimanjem so prisluhnili tudi trajnostno naravnanim ciljem računskega sodišča tako v smislu revizij kot tudi ostalih projektov, kot so npr. čebelnjak na strehi računskega sodišča in donacija drevesa s strani zaposlenih.

Gruzijsko delegacijo so sestavljali poslanci gruzijskega parlamenta in predstavniki vladne administracije, agencije za varstvo konkurence, centralnega nabavnega organa ter twinning projekta.