Skoči do osrednje vsebine

Novica

Obisk delegacije Gruzije na računskem sodišču

Na prošnjo Državne revizijske komisije (DKOM) smo v ponedeljek, 20. 5. 2019, na študijski obisk na računsko sodišče sprejeli gruzijsko delegacijo, s katero DKOM izvaja twinning projekt glede pravnega varstva v okviru približevanja Gruzije Evropski uniji. Slovenija je skupaj z Avstrijo oz. avstrijsko zvezno agencijo za javno naročanje (Bundesbeschaffung) partner pri omenjenem projektu.

Udeleženci srečanja na računskem sodišču

Predstavili smo jim organizacijo, pristojnosti in delo računskega sodišča ter podrobnosti sistema javnega naročanja v Sloveniji in Evropski uniji ter vlogo in izzive računskega sodišča pri izvajanju revizij javnega naročanja. Z zanimanjem so prisluhnili tudi trajnostno naravnanim ciljem računskega sodišča tako v smislu revizij kot tudi ostalih projektov, kot so npr. čebelnjak na strehi računskega sodišča in donacija drevesa s strani zaposlenih.

Gruzijsko delegacijo so sestavljali poslanci gruzijskega parlamenta in predstavniki vladne administracije, agencije za varstvo konkurence, centralnega nabavnega organa ter twinning projekta.