Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija računovodskih izkazov in pravilnosti poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Zadnja sprememba:
16. 8. 2017

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o računovodskih izkazih in o pravilnosti poslovanja v letu 2015.

Revidirano obdobje:
leto 2015

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-2/2016
Datum: 21. 4. 2016

Opombe:

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2015

Računsko sodišče je izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2015.

Mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2015 je predvsem posledica nepravilnosti pri odločanju o pravici do povračila stroškov zdravljenja in nabave medicinskih pripomočkov in zdravil v tujini, pri določitvi cen zdravstvenih storitev v pogodbi z izvajalcem storitev, pri obračunu opravljenih zdravstvenih storitev ter neustreznih kontrol zaračunanih cen zdravil, zaradi katerih je zavod izvajalcem plačal za najmanj 809.832 evrov preveč in 156.573 evrov premalo. 1.302.685 evrov je zavod porabil za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu, ki ni storitev, katere plačilo se krije iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Zavod je ravnal v nasprotju s predpisi o javnem naročanju pri nabavah v vrednosti najmanj 272.943 evrov. Število zaposlenih na zavodu je bilo 31. 12. 2015 za dva večje od dovoljenega.

Zavod je ugotovljene nepravilnosti odpravil že med revizijo. 

Deli vsebino