Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018 pri organizatorju volilne kampanje - Demokratična stranka upokojencev Slovenije

Zadnja sprememba:
28. 3. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poročanja in poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Revidirano obdobje:
od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-8/2018/2
Datum: 18. 7. 2018

Opombe:

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov DeSUS – Demokratične stranke upokojencev Slovenije za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov DeSUS – Demokratične stranke upokojencev Slovenije za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018, ki jo je organizirala politična stranka DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji izreklo mnenje s pridržkom. Stranki DeSUS je očitalo, da med zbranimi sredstvi ni izkazala sredstev, ki jih je prenesla s svojega transakcijskega računa na poseben račun, in da je med porabljenimi sredstvi izkazala stroške, ki niso stroški volilne kampanje, ter DDV, ki je strošek volilne kampanje, vendar ga je plačala z rednega računa stranke. Stranki DeSUS je tudi očitalo, da med prispevki, ki so bili zbrani v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ni izkazala drugih oblik prispevkov, ki se nanašajo na izredne popuste lokalnih skupnosti in pravne osebe.

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja izreklo mnenje s pridržkom. Stranki DeSUS je očitalo, da na posebnem transakcijskem računu za volilno kampanjo ni zbrala vseh sredstev za plačilo stroškov volilne kampanje, da je s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnala stroške, ki niso bili stroški volilne kampanje, ter da s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo ni poravnala vseh stroškov volilne kampanje. Prav tako ji je očitalo, da prispevkov lokalnih skupnosti in pravne osebe, ki jih je pridobila v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ni v 30 dneh od prejema nakazala v humanitarne namene, kot so določeni v zakonu, ki ureja humanitarne organizacije. Ob tem je stranki DeSUS tudi očitalo, da v Seznamu izdatkov, ki je priloga poročila o financiranju volilne kampanje, v nekaterih primerih ni poročala pravilno.

Deli vsebino