Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018 pri organizatorju volilne kampanje - Slovenska nacionalna stranka

Zadnja sprememba:
28. 3. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poročanja in poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Revidirano obdobje:
od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-15/2018/2
Datum: 18. 7. 2018

Opombe:

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenske nacionalne stranke – SNS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenske nacionalne stranke – SNS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018, ki jo je organizirala politična stranka Slovenska nacionalna stranka. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji izreklo mnenje s pridržkom. Politični stranki Slovenska nacionalna stranka je očitalo, da je med zbranimi sredstvi izkazala popuste, ki niso izredni popusti, in popuste za stroške storitev, ki ne predstavljajo stroškov volilne kampanje. Očitalo ji je tudi, da je med porabljenimi sredstvi izkazala stroške, ki niso stroški volilne kampanje; da je med posameznimi izdatki namesto plačil dvema pravnima osebama izkazala plačila dvema fizičnima osebama; da je med posojili, ki so odobrena organizatorju volilne kampanje, izkazala posojilo, ki ga banka ni nakazala na posebni transakcijski račun za volilno kampanjo; da je med prispevki, ki so zbrani v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, izkazala znesek, ki ne predstavlja prispevkov; ter da je med nakazili prispevkov, ki so zbrani v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, v humanitarne namene, izkazala nakazilo v humanitarne namene, ki ni bilo izvedeno.

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja izreklo mnenje s pridržkom. Politični stranki Slovenska nacionalna stranka je očitalo, da je s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnala stroške, ki niso stroški volilne kampanje, da v Seznamu izdatkov ni v vseh primerih poročala pravilno, da je v Seznamu posojil napačno poročala o posojilodajalcu, da je v Seznamu prispevkov, zbranih v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, napačno poročala o subjektih, ki naj bi ji dali prispevek, ter da je v Seznamu nakazil v humanitarne namene napačno poročala o prejemniku nakazila.

Deli vsebino