Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje liste SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – SDS IN SLS - SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019

Zadnja sprememba:
29. 4. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Cilja revizije sta izrek mnenja o pravilnosti poročanja in izrek mnenja o poslovanju v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Revidirano obdobje:
od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-16/2019/3
Datum: 10. 9. 2019

Opombe:

Popravljalni ukrepi pri reviziji pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenska demokratska stranka – SDS in SLS – Slovenska ljudska stranka na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019

Deli vsebino

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenska demokratska stranka – SDS in SLS – Slovenska ljudska stranka na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov Slovenska demokratska stranka – SDS in SLS – Slovenska ljudska stranka za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019, ki jo je organizirala politična stranka Slovenska demokratska stranka.

Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji. Računsko sodišče je v reviziji tudi ugotovilo znesek delnega povračila stroškov volilne kampanje, do katerega je upravičen organizator volilne kampanje.

Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji politični stranki Slovenska demokratska stranka izreklo mnenje s pridržkom, ker med zbranimi sredstvi ni izkazala drugih oblik prispevkov fizičnih oseb, med porabljenimi sredstvi je izkazala stroške, ki niso bili stroški volilne kampanje, med njimi pa ni izkazala stroškov, ki bi nastali, če ne bi prejela drugih oblik prispevkov fizične osebe za volilno kampanjo. Med prispevki, ki so bili zbrani v nasprotju z zakonom, ni izkazala drugih oblik prispevkov pravne osebe in lokalne skupnosti, med neplačanimi obveznostmi pa ni izkazala neporavnanih obveznosti za plačilo DDV.

O pravilnosti poslovanja je računsko sodišče politični stranki izreklo mnenje s pridržkom, ker na posebnem transakcijskem računu za volilno kampanjo ni zbrala sredstev za plačilo DDV, s posebnega transakcijskega računa pa je poravnala stroške, ki niso bili stroški volilne kampanje ter s tega računa ni poravnala neplačane obveznosti za DDV, s fizično osebo, ki je zanjo opravila storitev oddaje prostora v najem za namestitev plakatov, ni sklenila pogodbe v pisni obliki, prispevkov pravne osebe in lokalne skupnosti ni nakazala v humanitarne namene in v Seznamu izdatkov je pri 3 izdatkih navedla napačnega izvajalca.

Računsko sodišče v reviziji ni moglo pridobiti ustreznih in zadostnih dokazov, da bi lahko potrdilo, da so bile storitve najema, tiska, namestitve in odstranitve giga panojev ter uporaba fotografije za volilno kampanjo opravljeni skladno z zakonom.

Od politične stranke je tudi zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino