Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost

Zadnja sprememba:
18. 7. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o uspešnosti urada pri pripravi in izvedbi Javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost v obdobju 2016 do 2018.

Revidirano obdobje:
1. 1. 2015 do 30. 6. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa:
Datum: 3. 7. 2018
Sprememba sklepa:
št. 320-7/2018/3 in sprememba št. 320-7/2018/9 z dne 26. 7. 2018 z dne 19. 10. 2018

Opombe:

Uspešnost Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pri pripravi in izvedbi javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost v obdobju od leta 2016 do leta 2018

Računsko sodišče je revidiralo uspešnost ministrstva pri pripravi in izvedbi javnega razpisa.

Cilj revizije je bil izrek mnenja o uspešnosti pri pripravi in izvedbi javnega razpisa. Računsko sodišče je ugotovilo, da je bilo ministrstvo pri pripravi in izvedbi javnega razpisa delno uspešno.

Ministrstvo je cilje v javnem razpisu določilo delno ustrezno. Od štirih ciljev je bil določljiv, merljiv in časovno opredeljen le en cilj. Nekateri pogoji za kandidiranje iz javnega razpisa niso bili jasni in preverljivi. Pogojev glede prepovedi dvojnega financiranja komisija pri izvedbi javnega razpisa ni moglo preveriti. Merila za ocenjevanje je ministrstvo določilo na način, ki je sicer ustrezno obravnaval vse pomembnejše vidike projektov, vendar pa se vsi cilji razpisa niso odražali v merilih na način, da bi izbor projektov v največji možni meri zagotovil doseganje vseh ciljev razpisa. Ministrstvo je v pogodbah s prejemniki sredstev sicer določilo primerne zaveze za doseganje enega cilja iz javnega razpisa, za preostale tri cilje pa teh zavez ni določilo. Enako velja za vzpostavitev zavez glede sporočanja podatkov, potrebnih za merjenje ciljev, zato bo ministrstvo težko potrdilo, da je javni razpis doprinesel k večji raznolikosti pristopov k zaposlovanju mladih prek mladinskega dela, da so se okrepile kompetence mladih za aktivno državljanstvo ter da je javni razpis doprinesel k večji usposobljenosti organizacij v mladinskem sektorju. Ministrstvo je pri izvedbi javnega razpisa spoštovalo postopkovna pravila. Razhajanja med pravili, kot so bila določena v javnem razpisu, in izvedbo so bila predvsem pri upoštevanju datumov preverjanja pogojev v uradnih evidencah.

Računsko sodišče je ministrstvu podalo priporočila za izboljšanje priprave in izvedbe javnih razpisov.

Deli vsebino