Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija javnega razpisa za izbor izvajalcev programov socialne vključenosti

Zadnja sprememba:
18. 7. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o uspešnosti ministrstva pri pripravi in izvedbi Javnega razpisa za izbor izvajalcev programov socialne vključenosti za obdobje 2015 do vključno 2019.

Revidirano obdobje:
1. 1. 2014 do 30. 6. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 320-4/2018/3
Datum: 3. 7. 2018

Opombe:

Uspešnost Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pri pripravi in izvedbi javnega razpisa za izbor izvajalcev programov socialne vključenosti za obdobje od leta 2015 do leta 2019

Računsko sodišče je revidiralo uspešnost Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pri pripravi in izvedbi javnega razpisa za izbor izvajalcev programov socialne vključenosti za obdobje od leta 2015 do leta 2019.

Cilj revizije je bil izrek mnenja o uspešnosti pri pripravi in izvedbi javnega razpisa.

Računsko sodišče je ugotovilo, da je bilo ministrstvo pri pripravi in izvedbi javnega razpisa v obdobju od 1. 1. 2014 do 30. 6. 2018 delno uspešno.

Ministrstvo je cilj v javnem razpisu določilo le delno ustrezno, saj ta ni bil merljiv. Nekateri pogoji za kandidiranje, ki jih je ministrstvo določilo v javnem razpisu, niso bili jasni in preverljivi, prav tako ministrstvo ni določilo vseh pogojev, ki bi bili nujni za doseganje cilja javnega razpisa. Merila za ocenjevanje so bila ohlapna in nejasna, v večini primerov ni bilo jasne povezave med merili in kriteriji, prav tako so bila določena tako, da so omogočala subjektivno presojo vloge. Ministrstvo je v pogodbi o izvajanju programa socialne vključenosti določilo nekatere zaveze za izvajalce, ni pa določilo kazalnikov za merjenje cilja javnega razpisa. Ministrstvo pri izvedbi javnega razpisa ni spoštovalo Zakona o splošnem upravnem postopku.

Računsko sodišče je Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podalo priporočila za izboljšanje priprave in izvedbe javnih razpisov.

 

Deli vsebino