Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja ZZZS v letu 2017

Zadnja sprememba:
11. 2. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja v letu 2017.

Revidirano obdobje:
2017

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-3/2018/3
Datum: 29. 5. 2018

Opombe:

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2017

Računsko sodišče je izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2017.

Mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2017 pa je predvsem posledica nepravilnosti v postopkih odločanja o pravicah iz zdravstvenega zavarovanja ter izplačila 285.261 evrov organizatorjem zdravstvenega letovanja otrok, ki niso izpolnjevali razpisnih zahtev, nepravilnosti pri določanju pogodbenega obsega zdravstvenih storitev ter porabe 499.808 evrov za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu brez zakonske podlage. Zavod je kršil predpise pri nabavah v vrednosti najmanj 140.604 evre ter pri sklepanju najemnih pogodb za stanovanja. Javnim uslužbencem je v nasprotju s predpisi določil dodatek za dvojezičnost ter jim izplačal delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela v znesku 12.836 evrov.

Računsko sodišče je zavodu podalo priporočili za boljše poslovanje in od njega zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino