Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pridobivanje informacijske podpore ELES

Zadnja sprememba:
8. 7. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o učinkovitosti ELES, d. o. o. pri pridobivanju informacijske podpore svojemu delovanju.

Revidirano obdobje:
od 1. 1. 2006 do 30. 9. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 321-1/2016/2 in 320-17/2017/6 z dne 30. 5. 2018
Datum: 29. 6. 2016

Opombe:

Pridobivanje novega standardnega ERP informacijskega sistema na ELES

Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti ELES d. o. o. pri pridobivanju informacijske podpore svojemu delovanju. Revizija se je osredotočila na uvedbo novega standardnega ERP informacijskega sistema za podporo poslovanju s petletnim vzdrževanjem in nadgradnjami v obdobju od 1. 1. 2011 do 1. 9. 2016.

Računsko sodišče je izreklo mnenje, da je bilo poslovanje ELES delno učinkovito, saj je projekt zaključil z več kot dveletno zamudo in s stroški, ki so znatno presegli sprva pogodbeno dogovorjene. Vzroki za zamudo in podaljševanje projekta so bili tako na strani ELES kot tudi zunanjega izvajalca. Ob podpisu osnovne pogodbe je bila kompleksnost projekta podcenjena, kar je imelo za posledico večkratno podaljšanje roka izvedbe projekta. V osnovni pogodbi načrtovani skupni znesek izplačil se je z dvema aneksoma povečal za 29,8 odstotka vrednosti osnovne pogodbe. Pri tem je ELES za 57,3 odstotka prekoračil vrednost osnovne pogodbe brez vzdrževanja oziroma za 453.772,33 evra brez DDV. Nov standardni ERP informacijski sistem za podporo poslovanju deluje in se uporablja v produkcijskem okolju ELES od 1. 6. 2015, od 1. 8. 2015 pa poteka petletno vzdrževanje sistema po osnovni pogodbi.

Deli vsebino