Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost poslovanja Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v letu 2018

Zadnja sprememba:
3. 8. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poslovanju v letu 2018.

Revidirano obdobje:
2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-9/2019/5
Datum: 30. 10. 2019

Opombe:

Pravilnost poslovanja Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

O pravilnosti poslovanja Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v letu 2018 je računsko sodišče izreklo mnenje s pridržkom, saj je zavod nabavil storitve in osnovna sredstva v znesku 68.227 EUR v nasprotju s predpisi o javnem naročanju ter sklenjeno pogodbo. Vodilnima delavcema je za službeni potovanji v tujino izplačal previsoke dnevnice, dijaku pa previsoko nagrado za praktično usposabljanje z delom. K ceniku urnih postavk za plačilo študentskega dela ni pridobil soglasja sveta zavoda, z nekaterimi najemniki pa ni sklenil pogodb o oddaji prostorov v uporabo.

Odzivnega poročila računsko sodišče ni zahtevalo, ker je zavod nepravilnosti odpravil že med revizijo.

Deli vsebino