Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV SLOVENIJE za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019

Zadnja sprememba:
24. 3. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Cilja revizije sta izrek mnenja o pravilnosti poročanja in izrek mnenja o poslovanju v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Revidirano obdobje:
od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-10/2019/3
Datum: 10. 9. 2019

Opombe:

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v letu 2019, ki jo je organizirala politična stranka DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji politični stranki DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije izreklo mnenje s pridržkom, ker med zbranimi sredstvi ni izkazala sredstev, ki jih je prenesla s svojega transakcijskega računa na posebni račun, in ker je med porabljenimi sredstvi izkazala stroške, ki niso stroški volilne kampanje. Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja izreklo pozitivno mnenje.

 

Deli vsebino