Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost dela poslovanja Vzgojnega zavoda Planina

Zadnja sprememba:
24. 6. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti dela poslovanja.

Revidirano obdobje:
od 1. 1. 2016 do 30. 6. 2017

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-7/2017/2
Datum: 4. 9. 2017

Opombe:

Pravilnost dela poslovanja Vzgojnega zavoda Planina

Računsko sodišče je izreklo negativno mnenje o pravilnosti dela poslovanja Vzgojnega zavoda Planina od 1. 1. 2016 do 30. 6. 2017.

Pri nabavah v vrednosti 156.586 evrov je ravnal v nasprotju s predpisi o javnem naročanju. Poleg tega je izvedel nepravilna izplačila v skupnem znesku 13.739 evrov za naročanje materiala in storitev, ki niso bile povezane z delom zavoda, za nabavo materiala zaposlenim, za izplačila povračil stroškov potovanja, ki ni bilo povezano z delom zavoda, za izplačila gotovine in izplačila po podjemni pogodbi ter za višja povračila stroškov prevoza na delo in z dela in stroškov službenih poti. Poleg tega ni izvedel popisa sredstev in obveznosti v skladu s predpisi, nepravilno je oddajal nepremičnine v najem v znesku 2.250 evrov ter nepravilno vodil blagajniško poslovanje, pri čemer ni pojasnil primanjkljaja v znesku 1.318 evrov.

Računsko sodišče je od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila in mu podalo priporočili za izboljšanje poslovanja.

Deli vsebino