Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Obravnava problematike raka prostate

Zadnja sprememba:
30. 3. 2018

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o smotrnosti obravnave problematike raka prostate.

Revidirano obdobje:
od 1. 1. 2014 do izdaje osnutka revizijskega poročila

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 320-1/2017/12
Datum: 23. 3. 2017

Opombe:

Obravnava problematike raka prostate

Računsko sodišče je izvedlo revizijo uspešnosti Ministrstva za zdravje pri obravnavi problematike raka prostate v obdobju od leta 2014 do 15. 9. 2017.

Računsko sodišče je ocenilo, da ministrstvo v obdobju, na katero se nanaša revizija, ni bilo uspešno.  

Ocenjujemo, da je eden izmed ključnih vzrokov za nastanek predolgih čakalnih dob na področju urologije premajhno število urologov. V letu 2017 je v Sloveniji aktivnih 49 specialistov urologije in 28 specializantov na področju urologije.

Razlog za takšno stanje je premajhen obseg razpisanih specializacij v letih pred letom 2015. Število razpisanih mest posamezne specializacije je po posebnem postopku določila Zdravniška zbornica, ministrstvo je k razpisu podalo soglasje. V letu 2017 je bila sprejeta sprememba Zakona o zdravniški službi, ki daje pristojnost določitve števila razpisanih mest za posamezno področje specializacije ministrstvu. Ministrstvo bodo pri odločitvi o številu razpisanih mest morale vodite predvsem potrebe prebivalstva.  

Deli vsebino