Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Nenujni reševalni prevozi

Zadnja sprememba:
25. 11. 2014

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Uspešnost ZZZS pri nadzoru nad nenujnimi reševalnimi prevozi.

Revidirano obdobje:

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-3/2014/2
Datum: 7. 5. 2014

Opombe:

Nadzor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije nad nenujnimi reševalnimi prevozi

Računsko sodišče je v reviziji uspešnosti poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: zavod) pri nadzoru nad nenujnimi reševalnimi prevozi v obdobju med 1. 1. 2013 in 1. 5. 2014 ugotovilo, da zavod ni bil uspešen pri nadzoru naročanja nenujnih reševalnih prevozov.

Z revizijo je računsko sodišče preverilo, ali je zavod nadzoroval spoštovanje določb predpisov, po katerih morajo naročniki nenujnih reševalnih prevozov (to so zdravniki, ki ugotovijo, da pacient potrebuje nenujni reševalni prevoz) zagotoviti gospodarno porabo javnih sredstev tako, da te prevoze praviloma naročajo samo pri izvajalcih nenujnih reševalnih prevozov, ki imajo sedež v istem kraju kot naročnik oziroma so najbližji naročniku. 

V reviziji smo ocenili, da zavod ni razpolagal z ustreznimi in zadostnimi podatki v elektronski obliki, na podlagi katerih bi lahko izvajal učinkovite avtomatizirane kontrole gospodarnosti izbire izvajalca nenujnih reševalnih prevozov. V letu 2013 pa tudi ni izvajal analiz na podlagi podatkov iz nalogov za prevoze, ki jih je prejemal v fizični obliki.

Ocenili smo tudi, da zavod ni bil uspešen pri izvajanju terenskih nadzorov, saj v obdobju, na katero se nanaša revizija, ni izvajal učinkovitih terenskih nadzorov naročnikov, ki negospodarno izbirajo izvajalce nenujnih reševalnih prevozov.

Računsko sodišče je zavodu podalo več priporočil za izboljšanje dela poslovanja, ki se nanaša na nadzore, odzivnega poročila pa ni zahtevalo, ker so bile že med revizijskim postopkom, kjer je bilo mogoče, odpravljene razkrite pomanjkljivosti oziroma izvedeni ustrezni popravljalni ukrepi.

Deli vsebino