Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Izvajanje tržne dejavnosti v Javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija v letu 2018

Zadnja sprememba:
7. 8. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o izvajanju tržne dejavnosti v letu 2018.

Revidirano obdobje:
2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-2/2018/4
Datum: 5. 11. 2018

Opombe:

Izvajanje tržne dejavnosti Radiotelevizije Slovenija

RTV je bila pri izvajanju tržne dejavnosti v letu 2018 delno učinkovita. Bolj učinkovita bi lahko bila zlasti pri določanju popustov, tako glede vsebine in višine kot tudi z vidika pristojnosti za njihovo odobravanje. RTV ni imela analiz o utemeljenosti vsebine in višine popustov z namenom doseganja optimalnih prihodkov in ni pojasnila podlag za oblikovanje politike priznavanja popustov. Vloga agencijskih naročnikov, še posebej največjega med njimi, se je krepila, kar ni bilo v skladu s strategijo RTV. Ker razmerje med posameznimi programskimi vsebinami ni bilo opredeljeno v nobenem relevantnem aktu, ni bila mogoča presoja, ali se je zaradi pridobivanja dodatnih prihodkov izvajal pretežno program, v okviru katerega je trženje oglasnega prostora uspešnejše, prav tako pa ni nikjer določeno, kaj predstavlja večinski delež v povezavi s kulturnimi, umetniškimi, informativnimi, dokumentarnimi in izobraževalnimi vsebinami, ki jih mora RTV zagotavljati.

Računsko sodišče je RTV podalo več priporočil ter zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino