Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

    Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

    Novica

    Združenje revizorjev in globalni forum OECD za boj proti korupciji in integriteto

    Pretekli teden je na sedežu OECD potekal Globalni forum za boj proti korupciji in integriteto (OECD Global Anti-Corruption & Integrity Forum). Vsakoletno zasedanje je bilo tokrat osredotočeno na tveganja in priložnosti novih tehnologij za preprečevanje korupcije in integritete. V številnih vzporednih razpravah različnih strokovnjakov so se preko že znanih praks iskale dobre in slabe lastnosti hitro napredujočih tehnologij. Kot poseben element tveganja je bila izpostavljena anonimnost v digitalnem svetu, ki posledično vpliva na kredibilnost virov informacij. Generalni sekretar je dogodek povzel kot izmenjavo načinov zagotavljanja digitalne integritete vseh pristojnih organov.

    V petek, 22. marca 2019, pa je potekalo tudi drugo letno zasedanje Združenja revizorjev OECD (Meeting of the Auditors Alliance), poseben forum za notranje in zunanje revizorje v javnem sektorju, ki si delijo vpogled in strokovno znanje o svojih revizijah v praksah. Letno zasedanje v okviru OECD združuje revizorje javnega sektorja, ustvarja prostor za koristno izmenjavo najboljših praks in premagovanje izzivov pri revizijah javnega sektorja, omogoča institucionalna partnerstva v duhu vzajemnega učenja in ciljnega sodelovanja, ki ustrezajo potrebam in veščinam različnih revizorjev in revizijskih subjektov. Lansko leto je potekalo prvo srečanje, na katerega je bil predsednik Vesel povabljen kot eden izmed govorcev ustanovnega zasedanja. Glavne teme tokratnega srečanja so bile revizije v dobi digitalnih motenj, strateške revizijske analize za varovanje integritete, impulzni govorniki in vpogled občinstva, inovacije v reviziji in uporaba novih tehnologij, umetna inteligenca ter avtomatizacija revizij. Poleg predstavnikov vrhovnih revizijskih institucij ter drugih organizacij iz Evrope, Azije, Avstralije, Severne in Južne Amerike ter Afrike so v vzporednih razpravah svoje izkušnje in vizije predstavili tudi EUMETSAT, SIGMA, Institut notranjih revizorjev ter OECD.

    Generalna državna revizorka Finske Tytti Yli-Viikari in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel

    Ob robu zasedanja je računsko sodišče izkoristilo priložnost za številne bilateralne pogovore z najvišjimi predstavniki vrhovnih revizijskih institucij in drugih organizacij ter se srečalo s stalno predstavnico RS pri OECD.