Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Video zaključki s konference Young EUROSAI (YES) 2019

Vrhovna revizijska institucija Združenega kraljestva – National Audit Office, ki je lani novembra gostila konferenco Young EUROSAI (YES) 2019, je nadaljevala z delom, začetim na konferenci, in pripravila ter uredila zaključke, ki si jih lahko ogledate v spodnjem videu oziroma preberete na spodnji povezavi. Osrednji temi konference sta bili komunikacija ugotovitev z javnostmi in izzivi, s katerimi se pri tem vrhovne revizijske institucije srečujejo.

Predstavnika računskega sodišča sta na konferenci skupaj s predstavniki nemške VRI vodila delavnico s skupnima naslovoma »Boljša vsebina z boljšo komunikacijo« in »Izziv spreminjanja informacijskih navad«. V svoji predstavitvi sta se v prvem delu osredotočila na nov svež pristop računskega sodišča pri določanju in izboru trajnostno pomembnih tem ter revizij prihodnosti s širšega področja informacijske tehnologije. V drugem delu pa sta predstavila nove komunikacijske oblike in kanale, prek katerih računsko sodišče danes komunicira s širšo javnostjo, kar je bilo med udeleženci še posebej dobro sprejeto. V poročanju na konferenci in tudi na družbenem omrežju Twitterju je bilo računsko sodišče večkrat pohvaljeno za svoje infografike in animirane videe.

Generalni državni revizor Združenega kraljestva Gareth Davies je v pismu predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu sporočil, da so se predstavniki na konferenci dotaknili številnih pomembnih vprašanj, ki jih bodo morale po njegovem mnenju vrhovne revizijske institucije v prihodnje upoštevati. Pri tem pa je dodal, da si želi, da se razprava o teh temah ne bi zaključila s konferenco, ampak da bi o izpostavljenih temah razpravljali na vseh ravneh, vključno z naslednjim kongresom EUROSAI in na naslednji konferenci Young EUROSAI.

Računsko sodišče meni, da je skupno sodelovanje vrhovnih revizijskih institucij, izmenjava dobrih praks in tudi težav pomembno za doseganje večjih učinkov izvedenih revizij in s tem boljšo porabo javnega denarja.

Povezava