Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Srečanje z županjami v Dravogradu

Prejšnji teden se je v Dravogradu predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel srečal z aktualnimi županjami slovenskih občin. Tokratno srečanje Kluba županj pri Skupnosti občin Slovenije je gostila županja Občine Dravograd Marijana Cigala.

Razpravljali so o različnih problemih občin, večinoma s področja sociale, ena od najbolj perečih tem so stroški, ki naraščajo in so nedorečeni.

Predsednik Vesel je poudaril, da se v Sloveniji prebivalstvo zelo hitro stara in da velik del tega bremena pade na občine. Izpostavil je, da bi bilo treba z vlado doreči minimalni obseg javnih storitev, ki jih lahko vsak državljan pričakuje. Ocenil je še, da je neposredni stik računskega sodišča z župani in županjami izjemnega pomena, saj je izmenjava izkušenj pomembna, prav tako računsko sodišče revizije oblikuje tudi na podlagi županskih pobud.