Skoči do osrednje vsebine

Novica

Spletni seminar EUROSAI ITWG o razvoju IT spretnosti in zmogljivosti IT revidiranja

V četrtek, 12. 11. 2020, je potekal spletni seminar delovne skupine EUROSAI za revidiranje informacijskih sistemov (ITWG) na temo izzivov, povezanih z digitalno transformacijo, ki so pred vrhovnimi revizijskimi institucijami (VRI).

Udeleženci seminarja so spremljali predstavitve predstavnikov različnih VRI o vpetosti informacijske tehnologije v revizije pravilnosti, smotrnosti in računovodskih izkazov ter v povezavi s tem sodelovali na delavnici in okrogli mizi na temo pridobivanja in razvijanja IT veščin revizorjev in krepitve vloge revizijskih institucij na IT področju.

Pod novim vodstvom, ki ga je letos prevzela VRI Estonije, in ob udeležbi več kot 130 udeležencev iz številnih evropskih VRI, so potekala predavanja s strokovnjaki iz različnih držav. Ob koncu spletnega seminarja je potekala tudi panelna razprava na temo gradnje kapacitet za izvajanje IT revizij.

V panelni razpravi, ki jo je vodil generalni državni revizor Estonije Janar Holm, so sodelovali (na zaslonu z leve): generalna državna revizorka Finske Tytti Yli-Viikari, vrhovni državni revizor računskega sodišča dr. Miroslav Kranjc in generalni državni revizor Litve Mindaugas Macijauskas