Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Sestanek koordinatorjev za mednarodne zadeve vrhovnih revizijskih institucij Evropske unije

V tem tednu je potekalo delovno srečanje koordinatorjev za mednarodne zadeve vrhovnih revizijskih institucij (VRI) držav članic, kandidatk članic in potencialnih držav kandidatk EU ter ECA. Namen vsakoletnega sestanka je priprava zasedanja Kontaktnega odbora, ki se ga udeležujejo predsedniki VRI v okviru Evropske unije.

Na sestanku je bila tako potrjena osrednja tema zasedanja, ki bo potekalo junija 2019 v Varšavi - Digitalna Evropa: Izzivi in priložnosti za VRI EU; v okviru tega pa bosta izvedeni dve razpravi: Izzivi izvajanja revizij smotrnosti poslovanja, povezanih z EU in nacionalnimi programi na področju e-uprave in kibernetske varnosti ter Izzivi VRI EU pri revizijah digitalizacije in uporabi digitalnih virov pri revizijah.

Predsednik Vesel je bil ponovno povabljen k aktivnemu sodelovanju na dogodku kot eden izmed osrednjih govorcev v razpravah. Drugi del sestanka v Bukarešti je bil namenjen obravnavi aktivnosti delovnih skupin in zadolžitvi prihajajočih odborov ter klasifikaciji aktivnosti. Na sestanku so bili sprejeti tudi nekateri organizacijski predlogi in odločitve za naslednje predvidene dogodke ter drugi strateški in procesni dokumenti. Računsko sodišče je v razpravi ponovno izpostavilo bistvo neformalnega sestanka predsednikov VRI, ki se je na preteklih dveh zasedanjih predsednikov izkazal kot dobro orodje za bolj neposreden pretok relevantnih informacij med generalnimi državnimi revizorji oziroma vodji VRI. Sestanek je bil izkoriščen tudi kot priložnost za dogovore o drugih, predvsem dvostranskih dogovorih o aktivnostih med VRI.