Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Računsko sodišče z udeležbo na mednarodnem seminarju o finančnem poročanju v javnem sektorju

Vrhovna revizijska institucija (VRI) Nizozemske je v sodelovanju z VRI Avstrije 20. februarja 2020 na Dunaju organizirala tretji seminar o finančnem poročanju v javnem sektorju v državah članicah EU, ki se ga je udeležila tudi predstavnica računskega sodišča. Seminar je bil namenjen obravnavi aktualnih in pričakovanih dogajanj na področju računovodskih standardov za javni sektor IPSAS in EPSAS ter proučitvi dejanske in potencialne uporabe informacij o nastanku dogodkov za sprejemanje odločitev.

Na srečanju so udeleženci iz številnih evropskih VRI in drugi predstavniki izmenjali informacije, poglede in ideje o razvoju in načrtih finančnega poročanja v javnem sektorju v državah članicah EU. Med drugim so izpostavili pomembnost nadaljevanja sodelovanja med državami članicami EU na področju izboljševanja kakovosti informacij za sprejemanje informiranih odločitev na področju javnih financ ter krepitev obstoječih naporov na področju nadaljnje konsolidacije in harmonizacije finančnega načrtovanja in poročanja v javnem sektorju.

Udeleženci seminarja o finančnem poročanju v javnem sektorju