Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Računsko sodišče s predstavitvijo na seminarju EUROSAI TFMA delovne skupine za revidiranje občin

Na letošnjem seminarju in tretjem letnem srečanju članov delovne skupine za revidiranje občin EUROSAI TFMA z naslovom »Funkcije, ki jih opravljajo občine«, ki je potekal med 10. in 11. oktobrom 2019 v Lizboni na Portugalskem, so bile predstavljene izkušnje evropskih vrhovnih revizijskih institucij, povezane s pristojnostmi občin. Seminarja sta se udeležila tudi druga namestnica predsednika mag. Mojca Planinšek in vrhovni državni revizor mag. Aleksej Šinigoj. Na seminarju smo sodelovali s prispevkom o pristojnostih občin z vidika ravnovesja med raznolikostjo in enotnostjo občin pri opravljanju nalog. Nekaterih nalog občin namreč ni mogoče enoznačno opredeliti, saj so določene v številnih področnih zakonih. To pa povzroča dileme za lokalne skupnosti, občane in nenazadnje tudi ministrstva ter nadzorne organe, do katerih se v svojih revizijah opredeljuje tudi računsko sodišče.

Predstavitev računskega sodišča na seminarju EUROSAI TFMA