Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Računsko sodišče organiziralo sestanek predsednikov vrhovnih revizijskih institucij (VRI) V4+2

Računsko sodišče je v letu 2018 prevzelo mandat države gostiteljice sestanka V4+2 (t. i. višegrajske skupine držav V4 ter Avstrije in Slovenije), zato je organiziralo 26. letni sestanek, ki so se ga udeležili predsednik VRI Poljske Krzysztof Kwiatkowski, predsednik VRI Češke Miloslav Kala, predsednik VRI Madžarske László Domokos, generalna direktorica oddelka za revizijo VRI Slovaške Lubica Gazdova, predsednica VRI Avstrije dr. Margit Kraker in predsednik VRI Slovenije Tomaž Vesel.

Udeleženci zasedanja V4+2

S predstavitvijo revizijskega poročila Učinkovitost dolgoročnega ohranjanja virov pitne vode je računsko sodišče aktivno sodelovalo v razpravi na sestanku ter predstavilo tudi stališča glede predlogov načrtovanih aktivnosti v okviru sodelovanja med državami V4+2.

Vodja kabineta predsednika dr. Dijana M. Zupanc, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in predsednik VRI Poljske Krzysztof Kwiatkowski

Srečanje je potekalo 26. junija 2019 na sedežu VRI Poljske v Varšavi ob robu rednega letnega srečanja Kontaktnega odbora vrhovnih revizijskih institucij EU in držav kandidatk, potencialnih kandidatk ter opazovalk. Tema srečanja, ki ga je vodil predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, je bila osvetlitev specifik pristojnosti VRI v okviru skupine V4+2 in izmenjava dobrih praks pri vplivanju in doseganju sprememb na podlagi ugotovitev VRI. Pomemben del srečanja je bila tudi razprava o namenu in formatu srečanja V4+2 v prihodnje ter vlogi potencialnih držav opazovalk oziroma gostov na srečanju o morebitnem povečanju skupine ter srečanju na ravni strokovnjakov.

Delegacija računskega sodišča in predsednik VRI Poljske

Ob robu sestanka so predsedniki oziroma vodje delegacij položili tudi vence k spomeniku kralja Jana III. Sobieskega. Sestanek predsednikov vrhovnih revizijskih institucij držav V4+2 je priložnost za krepitev sodelovanja med drugimi vrhovnimi revizijskimi institucijami znotraj skupine, za bilateralne pogovore ter za krepitev prepoznavnosti institucije in dela računskega sodišča.

Vodje delegacij pred spomenikom Jana III. Sobieskega