Skoči do osrednje vsebine

Novica

Predstavitev revizijskega poročila na konferenci o biotski raznovrstnosti

Med 22. in 24. oktobrom 2019 poteka v Luksemburgu konferenca o biotski raznovrstnosti, ki jo organizirata EUROSAI delovna skupina za okoljsko revidiranje (EUROSAI WGEA) in Evropsko računsko sodišče (ECA).

Računsko sodišče sodeluje na konferenci s predstavitvijo revizijskega poročila Učinkovitost varstva pred invazivnimi tujerodnimi vrstami. Invazivne tujerodne vrste so živali, rastline, glive ali mikroorganizmi, ki ogrožajo ali imajo škodljive vplive na biotsko raznovrstnost. Povzročajo lahko tudi druge vrste škodljivih vplivov, na primer na področju zdravja, infrastrukture, gozdarstva in kmetijstva.

Na konferenci strokovnjaki izmenjujejo izkušnje o aktualnih trendih stanja biotske raznovrstnosti in evropskih politikah, obenem pa na njej potekajo številne razprave o priložnostih in izzivih na področju revidiranja biotske raznovrstnosti. Na 17. letnem srečanju EUROSAI WGEA bodo člani razpravljali tudi o strateškem programu za obdobje 2020–2023 in o morebitnih prihodnjih skupnih revizijah.

Udeleženci letošnje konference (Foto: ECA)