Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Predsednik Vesel na strokovnem srečanju županj in županov

Skupnost občin Slovenije (SOS) je 25. 1. 2019 organizirala drugo strokovno srečanje županj in županov v Ljubljani. Številne županje in župane je nagovoril tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je uvodoma čestital vsem novoizvoljenim županjam in županom za prevzem odgovornih funkcij v korist vseh njihovih občanov.

V nadaljevanju je opozoril na temeljne javnofinančne izzive, ki jih lahko pričakujemo v tem letu. Računsko sodišče bo namreč tudi v nadaljevanju budno spremljalo izvajanje pravil o določanju primerne porabe ter druge vidike financiranja občin. Med ključnimi problemi še vedno ostajajo: upravljanje gospodarskih služb in določanje cen, oblikovanje javno-zasebnih partnerstev, razpolaganje s presežki javnih podjetij ter učinkovitost upravljanja javnih zavodov. Druga namestnica predsednika računskega sodišča mag. Mojca Planinšek pa je prisotnim pojasnila tveganja na področju javno-zasebnih partnerstev.

V zaključku govora je predsednik Vesel posebej opozoril na potrebo po dosledni realizaciji vseh možnih prihodkov občin ne glede na relativno ugoden gospodarski položaj.

Srečanje županj in županov