Skoči do osrednje vsebine

Novica

Predsednik Vesel na strokovnem srečanju županj in županov

Skupnost občin Slovenije (SOS) je 25. 1. 2019 organizirala drugo strokovno srečanje županj in županov v Ljubljani. Številne županje in župane je nagovoril tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je uvodoma čestital vsem novoizvoljenim županjam in županom za prevzem odgovornih funkcij v korist vseh njihovih občanov.

V nadaljevanju je opozoril na temeljne javnofinančne izzive, ki jih lahko pričakujemo v tem letu. Računsko sodišče bo namreč tudi v nadaljevanju budno spremljalo izvajanje pravil o določanju primerne porabe ter druge vidike financiranja občin. Med ključnimi problemi še vedno ostajajo: upravljanje gospodarskih služb in določanje cen, oblikovanje javno-zasebnih partnerstev, razpolaganje s presežki javnih podjetij ter učinkovitost upravljanja javnih zavodov. Druga namestnica predsednika računskega sodišča mag. Mojca Planinšek pa je prisotnim pojasnila tveganja na področju javno-zasebnih partnerstev.

V zaključku govora je predsednik Vesel posebej opozoril na potrebo po dosledni realizaciji vseh možnih prihodkov občin ne glede na relativno ugoden gospodarski položaj.

Srečanje županj in županov