Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Predsednik Vesel gost na 5. Akademiji javnega sektorja

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se je odzval vabilu Svetovalno-izobraževalnega centra, ki je na Fakulteti za javno upravo 20. marca 2019 organiziral dogodek z naslovom Delovni pogoji v javni upravi in kakovost javnih uslužbencev.

V pogovorih in predavanjih so bile izpostavljene teme, ki se dotikajo delovnih pogojev v javni upravi, kakovosti dela javnih uslužbencev ter različnih vrst ekonomskih (pozitivnih) šokov do javnih uslužbencev (plače, nagrajevanje). Govorci so se posvečali tudi vprašanju, kakšne izkušnje imajo z javno upravo različni akterji, med katerimi je bilo izpostavljeno zlasti gospodarstvo, in kako povezati celoten sistem (politika, javna uprava, podjetja in državljani) za boljšo javno upravo.


Predsednik Vesel je v debati s sogovorniki poudaril, da bi morala javna uprava nujno najti način nagrajevanja dobrih uslužbencev v pravičnem razmerju do slabih. Izrazil je tudi skrb glede plač revizorjev, ki opravljajo izredno zahtevno in odgovorno delo, saj bdijo nad potmi javnih financ, zaradi nekonkurenčnih plač glede na gospodarski sektor pa jih računsko sodišče težko motivira in obdrži.