Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Pomladansko srečanje delovne skupine EUROSAI za okoljsko revidiranje (EUROSAI WGEA) z e-seminarjem o trajnostni energiji

7. in 8. aprila 2020 je VRI Estonije, ki predseduje delovni skupini, organizirala dvodnevni Izobraževalni seminar o trajnostni energiji. Vsakoletno pomladansko srečanje, ki sicer poteka v eni od evropskih držav, se je tokrat odvijalo v krajši obliki - kot videokonferenca, ki jo je bilo mogoče spremljati od doma. Temu primerno je bila tudi udeležba letos približno tretjino večja - udeležilo se ga je več kot 60 revizorjev različnih evropskih VRI ter evropski in mednarodni gostje in opazovalci.

Predstavnika računskega sodišča sta spremljala predstavitve mednarodnih strokovnjakov (EIB, Institut za trajnostno energijo iz Malte) in predstavitve različnih revizij evropskih VRI, ki so delile svoje izkušnje na tem področju.

Več o sestanku in predstavitvah je dostopno na spletnem mestu delovne skupine:
https://www.eurosaiwgea.org/meetings/Pages/Spring-Session-on-Sustainable-Energy.aspx

Udeleženci srečanja