Skoči do osrednje vsebine

Novica

Podpis sporazuma o sodelovanju z Malto

Od 9. do 11. maja 2018 bo na Malti potekal bilateralni sestanek, v okviru katerega bosta predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in malteški generalni revizor Charles Deguara podpisala sporazum o sodelovanju med obema institucijama. 

Malteški in slovenski predsednik vrhovnih revizijskih institucij (VRI) sta že septembra 2017 razpravljala o oblikah praktičnega sodelovanja med dvema nacionalnima revizijskima institucijama. Glede na podobne razmere, ki po njuni oceni prevladujejo na Malti in v Sloveniji, sta dve najmanjši državi članici EU v okviru skupnega poslanstva, obveznosti in ciljev dosegli soglasje za izmenjavo revizorjev, pri čemer bi le-ti med seboj izmenjali revizijske izkušnje, metodologije in postopke in na ta način učinkovito delili najboljše prakse znotraj VRI. 

Podpis sporazuma

Dogodka se bosta udeležili tudi prvi revizorki, ki letos sodelujeta v izmenjavi. Michelle Borg Brincat je bila na izmenjavi v Sloveniji v aprilu, Simona Bevk pa bo takoj po podpisu sporazuma pričela delovno prakso na Malti.

Tomaž Vesel in Charles Deguara

Hkrati bo v teh dneh na Malti potekalo redno letno zasedanje koordinatorjev za mednarodne odnose (Liaison officer), kjer bo poudarek na organizacijskem in vsebinskem oblikovanju sestanka Kontaktnega odbora, kjer bo aktivno sodelovala naša koordinatorka dr. Dijana Možina Zupanc.