Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Nadaljevanje uspešne izmenjave strokovnjakov z obiskom predstavnika VRI Finske

Računsko sodišče vedno bolj razvija in poglablja bilateralne odnose z vrhovnimi revizijskimi institucijami (VRI) z izmenjavo mnenj, izkušenj in zaposlenih ter z izvajanjem skupnih revizij in sodelovanjem pri organizaciji skupnih mednarodnih dogodkov. V oktobru 2019 se je v okviru praktičnega sodelovanja na Finskem mudila predstavnica računskega sodišča, v tednu med 2. in 6. decembrom 2019 pa smo na računskem sodišču v okviru nadaljevanja uspešne izmenjave strokovnjakov gostili predstavnika VRI Finske.  

Svetovalec za revizije smotrnosti poslovanja VRI Finske Visa Paajanen je na računskem sodišču spoznal tako konkretne revizijske prakse in procese kot tudi izzive, s katerimi se srečujemo. Med predstavitvami in številnimi strokovnimi razpravami smo izmenjali tako naše izkušnje kot znanje. Ob koncu tedna je revizorjem računskega sodišča predstavil tudi svoje ugotovitve in na podlagi zbranih informacij o naših procesih tudi predloge za nadaljnje delo in možne odgovore na izzive, s katerimi se srečujemo tako pri načrtovanju kot izvrševanju naših pristojnosti.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel in svetovalec za revizije smotrnosti poslovanja VRI Finske Visa Paajanen