Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Na študijskem obisku na računskem sodišču delegacija Republike Kosovo

V okviru sodelovanja med Državno revizijsko komisijo (DKOM) in Regulativno komisijo za javna naročila (Public Procurement Regulatory Commission - PPRC), ki na Kosovu upravlja javna naročila, smo v sredo, 12. junija 2019, na študijski obisk na računsko sodišče sprejeli delegacijo Republike Kosovo.

V predstavitvi in razgovoru smo osvetlili delovanje računskega sodišča, pristojnosti ter konkretne primere s področja revizij javnega naročanja. Namen srečanja je bila tudi izmenjava operativnih izkušenj našega dela in ureditve ter primerjava vloge in delovanja organizacij in organov na Kosovu ter v Sloveniji.

Aktivna in prepoznana vloga računskega sodišča je pogosto povod za taka medinstitucionalna srečanja, ki imajo velik doprinos tudi h krepitvi mednarodnih odnosov.

Udeleženci srečanja na računskem sodišču