Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Na računskem sodišču nadaljevanje uspešne kadrovske izmenjave z VRI Malte

Na računskem sodišču smo med 14. in 16. majem 2019 gostili predstavnika Nacionalnega revizijskega urada Malte (NAO Malta). V okviru nadaljevanja v lanskem letu dogovorjene in uspešno izvedene kadrovske izmenjave med vrhovnima revizijskima institucijama sta predstavnika NAO Malta spoznala našo institucijo in delo, med seboj pa smo izmenjali tudi konkretne izkušnje in skušali odgovoriti na številna vprašanja, ki se porajajo pri načrtovanju, pripravi in objavi revizijskih poročil. Tudi tokrat se je pri predstavitvah in diskusijah po posameznih kabinetih in oddelkih pokazalo, da se tako VRI Malte kot VRI Slovenije pri svojem delu soočata s precej podobnimi izzivi. Praktično sodelovanje med obema institucijama je dragoceno zaradi izmenjave pomembnih izkušenj in najboljših praks, zlasti v luči številnih podobnosti in skupnih vrednot, ki jih imamo.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel s predstavnikoma VRI Malte