Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Izobraževanje za notranje revizorje

Strokovnjaki Računskega sodišča bodo na Uradu Republike Slovenije za nadzor proračuna v torek, 7. 5. 2019, in v petek, 10. 5. 2019, izvedli izobraževanje o notranjerevizijskem pregledu upravljanja uporabniških dostopov. Gre za proces, s katerim organizacije določajo, kdo lahko dostopa do katerih informacijskih virov in kaj so vsebinski in časovni pogoji, ki jih mora za dostop izpolnjevati. Dostop do informacijskih virov je eden od ključnih pogojev za učinkovito delo, a ker informacijski viri organizacij pogosto vključujejo osebne in druge zaupne podatke, morajo biti dostopi do njih tudi omejeni skladno z zakonskimi zahtevami in z dobrimi praksami informacijske varnosti. Usklajevanje nasprotujočih si zahtev učinkovitosti in informacijske varnosti je lahko kompleksno, zato je to področje zelo primerno za vključitev v letni načrt notranjega revidiranja.

Delavnica je brezplačna in je namenjena vodjem notranjerevizijskih služb proračunskih uporabnikov. Z izvedbo tovrstnih izobraževanj na Računskem sodišču sledimo našemu strateškemu cilju svetovanja uporabnikom javnih sredstev, z namenom, da jim posredujemo primere dobre prakse.

Vabilo na izobraževanje 7. 5. 2019

Vabilo na izobraževanje 10. 5. 2019